Låtsaskompisar

Här hemma säger jag ibland bloggvän eller bloggarkompis, om er som jag lärt känna här genom bloggen och som känns som mina vänner. Då säger Erik: "Men Mamma då, de är inte dina kompisar. De är bara låtsaskompisar".
Men jag vet ju att ni finns, har träffat några stycken dessutom, och är så glad över det.

Kommentarer
Postat av: Nalle

Å Anki...inte är vi på låtsas inte.
Du och jag har ju träffats, och jag hoppas verkligen att jag får träffa dig igen. Om inte på Bokmässan (skall vara där i år också) så i något annat sammanhang.
Jag tycker det är så roligt att knyta konakter på så här sätt. Många av mina bloggvänner vill jag aldrig släppa kontakten med och jag har träffat en hel del av mina.
Jag tycker det är underbart att såhär i skrift kunna "prata" med varandra. Det kommer fram så mycket om personen som man kanske inte annars skulle ha upptäckt eller ens anat. Jag tror de flesta av oss i vår "bloggfamilj" är helt ärliga med vem och hur de är. Ingen förställer sig.
Tänk nu när jag har förlorat min lille kompis. Så många som ställt upp och stöttat. Det har känns så bra att veta att där ute finns det människor som
stöttar en - vad det än gäller.
På något sätt känns det hoppfullt och tryggt.
Sedan har man ju vänner i det verkliga livet också.
Sådana som man träffar "kroppsligen" kanske dagligen, eller ofta.
Men för mig är ni lika "kroppsliga" som dem. Tror inte att jag någonsin skulle lärt känna så många ute i landet så som jag gjort genom bloggen. Man brukar ju hålla sig inom en viss omkrets från sitt hem.
Ha en fin lördag
Kram


Postat av: Ella

Jag är inte heller låtsas.

2007-04-21 @ 09:44:05
URL: http://livetefter.blogspot.com
Postat av: Ninni

Nää jag är inte på låtsas..ha,ha!
Vi är inte Mållgan!

Ha en skön dag Ankivän, kram

2007-04-21 @ 10:03:46
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: pimpim11

Men på ett sätt har han ju rätt vi finns ju alltid här precis som "låtsaskompisar" gör, vi tycker om varandra utan att bry om hur vi ser ut, har för jobb etc. Barn är ju så kloka.
Här hemma ler alla när jag pratar om mina bloggkompisar.
/pimpim

2007-04-21 @ 10:04:04
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: annika

Hihi, det kan man ju fundera på - eftersom vi inte syns så finns vi inte?! Vore kanske kul om du berättade för honom om några och han utifrån det kunde rita hur han tror de ser ut!?

2007-04-21 @ 13:09:18
URL: http://amatankar.blogg.se
Postat av: Annika igen

måste in hit igen - när jag ser vad du uppmärksammar mig idag så är det klart att du finns och att du är en vän!

2007-04-21 @ 13:14:31
Postat av: Maria

Bloggvännerna är guld värda! Tack för att ni finns!

2007-04-21 @ 13:30:37
URL: http://mammy.blogg.se
Postat av: Dubbelörnen

Jag är en ändå en riktig kompis, det vet vi ju, för vi har ju träffats.... Får väl hälsa på så sonen får se att du visst har även riktiga kompisar o inte bara "låtsaskompisar"...

Skrattar fortfarande gott åt detta... stackars sonen som tror att mamma inte förstår att nätet bara är på låtsas... *gapskrattar* Ung som Karlsson på Taket...
kramar

2007-04-21 @ 13:42:05
URL: http://karljohansgarden.blogspot.com/
Postat av: Anki

Det är ju som "låtaskompisar" fast ändå inte, vi finns ju allihop.
Jättefin kaffekopp du har =)

2007-04-21 @ 19:39:58
URL: http://anki.webblogg.se
Postat av: Ninni

Klart jag kan åka till OBS själv...men jag vill ha bärhjälp...krukorna är tunga!

Ha en skön dag kära låtsaskompis, kram

2007-04-22 @ 10:05:28
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Anna

Hej Annki. Jo, tack. Jag tycker att jag mår bättre och bättre-skönt. Ja bloggvänners existens är en intressant företeelse när man tänker på det. Men för mej är ni som brevkompisar, det har jag alltid haft och tyckt varit roligt. Anna

2007-04-22 @ 18:32:33
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Inga M

Visst är det ett slags vänskap. Det finns ju olika former av vänskap. Några kommer och går medan andra består under längre tid både här på bloggen o irl.

Jag funderar ibland på tidsperspektivet. Hur länge kan det vara? Ska bli spännande att få vara med ett tag och se hur det utvecklar sig med bloggbekantskap. Detta är ju fortfarande ganska nytt som socialt fenomen och tränger nu in i alla ålderskategorier, inte endast bland ungdomar utan också bland oss lite äldre. Med det kanske följer längre bekantskaper som utvecklar sig till vänskap, vänskap via bloggen eller vänskap irl.

Jag gillar det här umgånget bl.a. därför att det är avskalat alla statusattribut (inkomst, yrke utseende, social rangordning osv) som annars hänger med irl. Det är bara vars o ens tankar, omtankar o reflektioner som räknas.

2007-04-22 @ 22:48:50
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Junitjej

Ha! Roligt sagt, men vi är inte på låtsas. Vi finns på riktigt. Några i bloggarvärlden har jag träffat, men de lärde jag känna innan de började blogga.

2007-04-26 @ 06:30:32
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Paula

Jag kallar er för mina "nätkompisar". En helt ny värld har öppnats för mig, jag kan umgås när jag själv orkar och vill! Bor man dessutom i glesbygden som jag, så uppskattar man verkligen denna bloggvärld!
Träffade mitt livs andra nätkompis i den riktiga världen i helgen, bägge har varit precis lika goa o härliga som jag föreställt mig!

2007-04-26 @ 09:43:39
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback