Gamla möbler

"Salen", har vi valt att kalla det rum som de flesta andra kallar vardagsrum. I det rummet trivs jag mycket bra. Där är tyst och harmoniskt. Det dröjde ett tag innan vi fick till möbleringen. Jag kan inget om heminredning i allmänhet och Feng Shui i synnerhet. Men jag kände bara att den första möbleringen vi gjorde var helt fel. Jag ville inte ens gå in i rummet. Men vi möblerade om och provade oss fram och till slut blev det bra, mycket bra och trivsamt.

I flera år har jag försökt få tag i ett matbord och stolar som ska passa till det övriga möblemanget. Jag har varit på auktioner och i antikaffärer, tittat på annonser i tidningen och på Blocket. Men jag har inte hittat några passande möbler. Därför ber jag er, som läser det här, om hjälp och tips.

Jag vill köpa matbord och stolar som passar till de här möblerna!


     


     


Kommentarer
Postat av: cleo

Jag gillar formen på de två stolarna. Matsalsmöbler? Ja, jag vet hur jag skulle göra. De möbler Du har är ju ganska "tunga" och först och främst skulle jag se till att väggarna var enfärgade, helst vita. Om Du tog bort vägglamporna och satte i ett annat rum istället skulle de här gammaldags möblerna kunna kombineras fräckt med ett mer modernt stuk! Jag skulle alltså bryta med stilen helt av vad gäller matsalsbord och ta ett modernt. Då skulle möblerna Du har nu kunna framträda och få lov att ta plats, men samtidigt bli fräcka! :-) Fast det kanske inte är något Du kan tänka Dig alls... men det är vad jag skulle göra, eftersom Du frågade! Jag bir riktigt sugen på att sätta tänderna i det som ett projekt. :-) För att fräckheten i de här möblerna skulle komma fram ska de helst inte ha för mycket konkurrens av andra saker i den stilen. Typ. :-)

Postat av: svartvitan

Vilka vackra möbler. Färgen på tyget var riktigt läcker. Jag skulle nog välja ett ovalt bord i samma stil. Det är svårt med ett stilbrott i detta fall tycker jag. Fortsätt att leta. Till slut hittar du säkert det du söker. Lycka till!

2007-01-05 @ 23:20:25
URL: http://svartvitan.blogg.se
Postat av: En liten tant

Så underbart att ha en "sal"! Så kallades alltid finrummet hos äldre släktingar på landet när jag var barn. Det var högtidligt när man fick lov att gå in där.

Vackra möbler har du också. Är inte någon heminredare av rang så några tips har jag inte. Jag får nöja mig med att önska dig lycka till i möbeljakten.

2007-01-05 @ 23:55:01
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: SolSkuggan

Säger som svartvitan.. vilka vackra möbler!
Har du funderat på "Chippendale" Det är ett fantasiskt fint fabrikat på bland annat matsalsmöbler.
Rustikt utan att vara klumpigt. Kolla blocket, ibland har man tur:)
Ha en fin trettondagshelg.

2007-01-06 @ 00:14:07
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Inga M

Kul med uttrycket sal! När jag var liten så användes det ofta om ett finrum i huset och det var minsann inget vardagsrum. Det var ofta ett iskallt rum som endast användes när det var stor fest. Tänk så konstigt att spara ett helt rum till sånt!

Angående möbler så går det säkert att ta något i samma stil eller helt bryta av med något modernt. Om Du vill ha något gammaldags till rimligt pris så finns en sajt som heter något på Anders antik. Där finns massor av gamla möbler till bra priser. Om jag hittar adressen dit så ska jag återkomma med den

2007-01-06 @ 10:40:39
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ninni

Vackra men definitivt inget som skulle passa mig, jag kan tycka om att titta på det...men inte min stil!
Släpp in Cleopethra hon verkar ha näsa för det där med inredning!
Ha en skön dag, kramen

2007-01-06 @ 12:34:20
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Nalle

Vilka vackra möbler ! Vi har också en del "gammeldags" möbler här hemma. Jag tycker det är fint.
Jag brukar kolla runt på nätet, bara för skojs skulle (men vi skulle aldrig få plats med mer möbler).
Om jag ser nåt så hojtar jag till !
Ha en trevlig dag !
Kram

2007-01-06 @ 12:48:28
URL: http://nallesfoto.blogg.se
Postat av: Nalle

PS/ stolarna på näst sista bilden påminner om några stolar som vi har, som jag kallar "rosenstolarna". De har en ros upptill. Är inte lika breda i sitsen...men ändå.DS

2007-01-06 @ 12:49:42
URL: http://nallesfoto.blogg.se
Postat av: Snurran

Tilltalar mitt sinne...*Vackert* Hoppas du finner det du söker..!

2007-01-06 @ 15:35:31
Postat av: pimpim11

Fina gamla möbler det är verkligen in historia med dessa möbler. /pimpim

2007-01-06 @ 17:25:09
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Anonym

Ja du. Det är väl auktioner och antikhandlare som gäller om man ska ha nåt som passar till det där...Tyvärr har jag inga tips att ge dej. men önskar i alla fall lycka till. Anna

2007-01-06 @ 19:38:30
Postat av: Rutan

Jag var väldigt tveksam när vi delade upp och gjorde i ordning min mammas saker efter att hon gått bort. Men plötsligt sitter jag nu med en hel del av salsmöblerna från mitt barndomshem. Vi hade "stora salen" och "lilla salen".

2007-01-06 @ 21:54:39
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Anki

Tack för alla kommentarer och tips!

2007-01-07 @ 18:57:15
Postat av: Ella

Oj så vackra möbler du har! Jag älskar allt som är gammalt men äger inget själv tyvärr.

2007-01-08 @ 20:19:55
URL: http://livetefter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback