Gå i kloster

Jag ska gå i kloster! Eller nästan i alla fall. I morgon bitti åker vi alla från jobbet med buss till det här stället. Där ska vi ha gemensam planering måndag och tisdag.

94259-112

Cabaret

Jag var ute och roade mig i går kväll.                                     

94259-109           

Åh, var inte oroliga. Det är inte jag som är på bild, även om likheten är slående.
Det här är Sara Lindh. Hon spelar nämligen Sally på Cabaret, som vi såg på Tyrol i går kväll.

Jag tar det från början. Härifrån Dunker, där vi bor, tar det ca en timme att med bil ta sig till Stockholm. Varje gång vi är där, säger vi att vi måste åka dit oftare. Man kan gå på något kulturellt och åka hem direkt eller vara kvar på hotell. Nu var vi lite sent ute, så vi hittade inget lämpligt hotell. När man köper biljetter via Ticnet, så har vi tidigare kunnat hämta dem i tobaksaffären i Malmköping. Men det gick inte nu. Det fick faktiskt bli en extra resa till Eskilstuna.

Vi hade bokat att vi skulle äta före föreställningen. Men när vi kom till Tyrol, så hittade de inte våra namn. Till slut visade det sig att vi skulle äta precis i närheten, på Bellmansro. Och det var ingen nackdel. Det var inte lika mycket folk där och maten var fantastiskt god. Så gick vi då tillbaka till Tyrol och bänkade oss. Vi hade fått plats på hyllan längst upp. Där var det som biografsittning. Baren var alldeles i närheten och man fick ta med sig glas och flaskor in. Det fanns små hyllor på ryggstödet framför att ställa glasen på. Jag trodde först det var fotstöd. Jag provade att sätta dit fötterna, men det var nästan som att sitta i gynstolen! Så jag tog raskt undan fötterna igen. Nåväl, till ordningen. Ja, det var den som var svår att få till. Jag vet inte vad det berodde på, men folk var väldigt stökiga av sig. De pratade, de gick fram och tillbaka, ut och in. Jag blir ju jätteirriterad på folk som håller på så. Jag sitter och tänker:  "Om du inte slutar med de där dumheterna, så säger jag till dig." Men jag gjorde aldrig det.


94259-111


Föreställningen var mycket bra. Bäst, tyckte jag , var Peter Jöback som konferencieren och Sara Lindh som Sally. De är starka personligheter och hade mycket stor energi! En föreställning som jag kan rekommendera, men skaffa biljetter i tid så du kan sitta i själva matsalen. Där satt folket lugnt vid sin platser.

94259-110

Bilderna kommer från
www.cabaret.nu

LAN:a hela natten, LAN:a halva da´n ...

ska inte jag göra. Men det är precis vad den sjuttonårige sonen, och hans kompisar, ska göra. Framemot eftermiddagen så ramlar de in med datorer, sladdar, chips och dricka. Så möbleras det om och de kopplar ihop datorerna. Om de har tur, så har de fått med sig alla sladdar. Sist fick mannen, som hade gått och lagt sig, gå upp och skjutsa till en annan gård, för att sonen skulle kunna låna en sladd.

Så kommer de att spela och hålla på till långt frampå natten. Ibland har de lagt sig fem eller halv sex på morgonen. Se´n vill de ju sova några timmar, men då ska vi vuxna upp. Ibland glömmer jag bort att vi har nattgäster. Jag går ut från vårt sovrumm och håller på att snubbla på några sjuttonåringar, vars fötter inte ryms i bäddsoffan i rummet utanför.

Tänk så de håller på de där ungdomarna. Inte vill de vara ute, sitter inne och äter onyttigt och "umgås" vid datorerna. Det är väl omöjligt att vara social genom en dator? Annat är de med oss vuxna. Vi skulle väl aldrig tillbringa så mycket tid vid datorn och absolut inte tro att man kan "umgås" via den. Eller vad säger ni, mina kära bloggarvänner?

Internationella Nalledagen

Idag säger vi GRATTIS till bloggarvännen Nalle! Hela världen instämmer i denna hyllning, eftersom det idag är den Internationella Nalledagen.
Internationella Nalledagen firas sedan 1998, på Theodore Roosevelts födelsedag den 27 oktober varje år. 

94259-107

En sådan här sötnos, och flera andra, kan man beställa här.

 

Lugnet före stormen

Jag tycker inte om när det blåser. Oavsett årstid tycker jag inte om blåsväder. Men det tänker komma in ett oväder i natt i alla fall. Jag har precis varit in på SMHI och tittat. Här i Södermanland har vi fått varning klass 1. Klass 1 betyder inte att det är finare på något vis, möjligtvis inte lika kraftiga vindar som i norr och i söder som har fått klass 2 . Det är i alla fall bra att man får veta innan det brakar loss. När Gudrun gick lös och härjade på, så klarade vi oss bra. Då hade vi inte ens strömavbrott. Men det var det ju många andra som fick och mycket länge dessutom.

Nu när jag vet att det ska bli oväder, så får jag väl förbereda mig så gott det går.
1. Jag måste hämta in ved, så den finns torr och nära till hands. I vårt gamla, fina hus har vi två vedspisar och tre fungerande kakelugnar. Om det blir strömavbrott så skulle vi i alla fall klara av att hålla varmt, tror jag.
2. Jag måste också tappa upp vatten. Det är svårast att klara sig utan. Hydroforen finns i källaren, så det blir inget självtryck. Vi är helt beroende av pumpen, den elektriska.
3. Jag ska kolla ficklamporna och se om det behövs nya batterier.
4. Jag ska ta fram stearinljus, värmeljus och oljelampa. Till det är det inte heller så dumt att ha några tändstickor.
5. Jag ska handla lite lättlagad mat. Jag behöver inte ens åka för att handla. Här på landsbygden har vi service. I dag, torsdag, så kommer varubussen hit.
6. Jag ska plocka bort saker ute, som skulle kunna blåsa iväg. Glasverandan är inte klar, där sitter byggplast i fönsterhålen. Bäst att ta bort den.
7. Jag ska gå runt och kontrollera att alla fönsterhakar sitter på ordentligt. Det är nog det jag är mest orolig för, att ett fönster skulle gå sönder. Vi har gamla rutor, många med sprickor i. Nära huset står några gamla träd. Jag vill inte ha in någon gren genom fönstret.

Så mycket mer vet jag inte om jag kan göra. Men jag vill vara hemma. Någon kryssning skulle jag definitivt inte kunna tänka mig. Jag har en gång åkt färjan mellan Gränna och Visingsö vid hårt väder. Det var tillräckligt otäckt.

Men jag har ju glömt en sak. Om det blir strömavbrott kan jag inte blogga! Hur ska det gå?94259-105
En sådan här vedspis, men gammal, har vi i vårt sovrum. Det verkar väl lite konstigt att ha vedspis i sovrummet, men det var kök där tidigare. Digitalkameran har lagt av, fastän den har nya batterier, så den här bilden har jag hämtat på nätet.


Grattis

Idag säger vi GRATTIS till bloggarvännen Ninni!

94259-104


Änglarna i fönstret

Förra veckan när jag putsade fönster, gjorde jag också i ordning med blommor och prydnader. Jag är inte så mycket för prydnadssaker, men jag tycker om änglar. I fönstret på mitt arbetsrum ser det ut så här.


94259-103
94259-10294259-10194259-10094259-99Glasänglarna är mina favoritänglar. Det är en kollega och kompis till mig, som har gjort dem.
Titta gärna in på hennes
hemsida.

Här bor trollen

När jag visade bilder från gårdagens promenad, var det flera  läsare som tyckte sig se trollen skymta fram. Mycket riktigt, jag var i sago- och trollskogen och här ska jag nu visa er trollens boning.

94259-98

Skogsvandring

94259-96


Ensampromenad på söndagseftermiddagen.
Trattkantareller kantar traktorvägen.
Mossan mjuk och mild.
Tyst och stilla.
Endast kungsfågelns sisiande. 
Jag tänker tankar klart.
Några höstregndroppar väter min kind.
Eller var det en stilla tår?

94259-97

Fönster och matematik

I dag har jag börjat med fönsterputsning. Ja, just det, börjat. För det är många fönster med många rutor med många sidor. Så därför tar det lite tid. Det är inte gjort i en handvändning och inte går det att använda någon skrapa heller. Fönstren har gammalt kitt, dålig färg och repor i glaset. Så även när de är nyputsade blir inte resultatet särskilt strålande. 

Varje fönster har 6 rutor och man kan säga att varje ruta har 4 sidor, eftersom det är dubbla fönster. Det blir alltså 24 sidor till varje fönster. Hur många fönster finns det då? Två i köket, två i salen … På hela nedervåningen 8 fönster. Vi går en trappa upp och tittar. Två i hallen, ett i badrummet … Totalt 17 fönster i hela huset. 24 sidor till varje fönster… Nu måste jag tänka och räkna länge. Du kan väl ta en kaffepaus så länge. 

Nu har jag räknat färdigt. Har du fikat klart? Det blir 408 sidor! Ja, du läste rätt, fyrahundraåtta sidor! Inte undra på att det tar tid. Det kanske är tokigt att göra glasveranda, som är husrenoveringens nuvarande projekt. På den blir det totalt 120 sidor till. Men det blir ju så fint! Min man har jobbat så mycket med den. Just i dag har han börjat sätta in glas i de nytillverkade och färdigmålade fönstren. Men å andra sidan behöver jag inte putsa dem nu, när de är alldeles nya. Det kan jag göra till våren och då går ju allt så mycket lättare.

94259-94

Den gamla verandan och balkongen revs bort förra sommaren.

94259-90

Den nya verandans östra gavel.

Kvinnan som kunde tala med katter...

... trodde jag att jag skulle bli efter djurkommunikationskursen i fredags. Men icke. Så lätt var det inte. Kursen, en nybörjarkurs, var på fyra timmar på fredagens kväll. Fortsättningskurs var det på lördagen, men den hade jag inte anmält mig till. Kursen var intensiv. Direkt skulle vi göra en kort meditation och därefter skulle vi träna auraseende på oss mänskliga kursdeltagare. Sedan kom en hund med sin matte. Kursledaren har inte träffat hunden tidigare och försöker känna, vara hunden. Han berättar hela tiden vad han känner. Därefter kollar han av med matte och visst, allt som framkommit stämmer överens med det matte känner till. Hunden fick gå hem och vi fortsatte att träna på auraseendet. Jag hade väldigt svårt att kunna se någon aura eller färger. Jag tror faktiskt att man måste träna på det mycket. Snabbt in på en ny övning. Vi skulle arbeta ihop två och två, personer som inte tidigare känner varandra. Efter en kort meditation ska man tänka sig den andre personens själ som en blomma. I visualiseringen ska man ställa frågor och se hur blomman reagerar. Den övningen gick bra. Alla kunde visualisera fram blomman och själens ägare kunde känna igen sig i det som kompisen fått fram. Kaffepaus. Övningen därpå bestod i att man fick se en bild av ett djur, inte sitt eget men från någon annan kursdeltagare. När man har tittat på den bilden ska man försöka se djurets aura, tränga in i djurets själ och låtsas vara det djuret. Det var också svårt. Jag blev så okoncentrerad för jag tittade på killen som hade fått Simbas kort. Han såg så olycklig ut. Och nog lyckades han tänka sig att han var en katt, för han satt där och krafsade mot soffan. Jag fick inte fram speciellt mycket om hans hund och det han fick fram om Simba, tyckte jag inte stämde så bra. Eftersom jag inte skulle vara med på lördagen, så fick jag tillfälle att ventilera problemet Simba. Jag fick några alternativa råd:
* Avliva honom.
* Håll honom instängd i ca ett halvår.
* Du har kanske andar i ditt hus - se till att driva ut dem.

Så problemet kvarstår. Jag blir jättestressad av detta. Simba känner väl det, för nu har han rymt varje natt. I går kväll stängde vi kattluckan, så det skulle bara gå att ta sig in. Han testade när vi såg på och det gick inte att komma ut. Någon gång under natten, förmodligen i vargtimmen, så lyckades han ta sig ut i alla fall.

HJÄLP!

Ankis modeblogg

I kväll har jag varit och shoppat. Jag hade riktig tur och fick tag i en massa kläder, som passade mig. Det är så många gånger som jag inte hittar något alls. Jag har länge, minst ett år, letat efter kjol och kavaj som hör ihop.  Ibland har jag hittat en passande kjol men då har inte kavajen funnits i rätt storlek. Så nu i kväll när det stämde för mig, köpte jag på mig rejält. Dottern var med som smakråd. När jag stod i provhytten, gick hon runt och plockade i hop ännu mer plagg och lämnade in i hytten. Jag har också köpt fyra par örhängen för 100 kronor. Ett armbandsur blev det också. Mitt gamla är riktigt gammalt. Urgammalt, haha!
När vi kom hem så packade jag upp allt på sängen. Här får ni se!

94259-88

Nu måste jag nog slänga lite gammalt om allt det här ska få plats i min garderob!

94259-89

Så här glad blev jag!

Nu är det gjort

Nu är det gjort! Jag har anmält mig till en kurs. En kurs i djurkommunikation. Ni vet att förra veckan skrev jag om Simba, som bara rymmer hemifrån. Några andra bloggare tipsade mig, att jag skulle låta Simba träffa någon djurkommunikatör. Då kom jag på att jag hade tagit en lapp från en anslagstavla. Ja, ni vet, ett anslag och sedan smålappar att riva av, till den som är intresserad. Jag letade i min handväska och fick fram den lilla lappen. När jag tog lappen hade jag inte läst så noga, såg bara vad det handlade om. Nu läste jag noggrant. Aha! Kurs på fredag 13 oktober. Och den går i Eskilstuna. Nära till både tid och plats. Jag funderade lite och var in på en hemsida och läste om Pehr Trollsveden, som är kursledare. Idag när jag kom hem så anmälde jag mig alltså. En riktig flumkurs, säger säkert min dotter nu! Men jag tycker ju det är intressant med flum!

94259-87

Höstdikt med rättstavningsproblematik

En gång för länge sedan, det var på 70-talet, så gick jag på Lärarhögskolan i Karlstad. Ibland var vi ute på kortare praktikperioder, bara en vecka åt gången. Den här gången minns jag inte riktigt var, förmodligen Deje eller Forshaga. Klassen hade fått som uppgift att skriva en höstdikt. En nioårig flicka satt och funderade. Till slut frågade hon mig:
- Fröken! Hur staver en te raschler å praschler egentligen?

94259-86

Europa

Nu har jag också kollat av Europa.
Så här blev min karta. Jag har alltså besökt 19 % av Europa. Då finns det en del kvar att upptäcka.

94259-85

Fint väder i dag ...

har vi definitivt inte här. Det regnar ordentligt. Det är grått och disigt. Men temperaturen ligger på ca 12 grader. Men jag kan tycka att sådant väder också är skönt. Om man går ut och är riktigt klädd, så tycker jag det känns skönt och friskt.

Jag kom att tänka på en man, som varje dag åkte buss mellan Kolsva och Köping. När han klev på bussen så sa han "Fint väder i dag" oavsett väderlek. Det var på den tiden, när man ännu inte hade börjat tala om positivt tänkande.

94259-84


Allting går med elektricitet

På förmiddagen satt jag en stund vid datorn. Jag var sysselsatt med att skriva en kommentar i en blogg. Precis när jag skriver ordet hELvete, så blir skärmen svart. Jag upprepar det nyss nämnda ordet. Oj, kan det vara så att man inte får skriva svordomar i bloggsammanhang. Jag minns inte att jag sett någon sådan regel. Nej, det är väl bara datorn som har kraschat. Jag har ju haft den sedan april i år. Men sedan upptäcker jag att även skrivbordslampan har lagt av och radion har tystnat. Aha! Strömavbrott! Jag väntar en liten stund och tror att strömmen snart är tillbaka. Efter en stund tar jag och ringer till min granne. Jag ringer hennes hemtelefonnummer och hon svarar nästan direkt. Efter hej-hur-mår-du-dialogen frågar jag om hon har någon ström.  Hon svarar: " Ja, jag har ström. Jag står och lagar mat. Men jag är ju på Gotland." Skönt ,tänkte jag, då är det i alla fall inte något sabotage mot hela Sverige.

94259-82

Sedan försökte jag mig på en mängd olika sysslor. Jag var på väg att hämta dammsugaren, men kom på att det nog inte var någon bra idé. Då tog jag i stället och började fylla en tvättmaskin. När jag insåg att det inte gick att tvätta heller, så gick jag för att göra i ordning lite kaffe. Inte ens det kunde jag göra. Jag började måla några skåpluckor i stället. De hade stått ett tag, så jag behövde torka av dem med en trasa först. Jag klarade att skölja ur trasan några gånger, sedan fick jag inte fram något mer vatten, eftersom det ska pumpas upp från källaren. Lunchdags! Vad ska jag hitta på? En tallrik fil fick det bli.

Efter "lunchen" så gick jag ut i skogen och plockade svamp. Det var så vackert väder och mycket skönt i skogen. Jag hade kameran med mig och såg ett mycket vackert motiv. Det blev ingen bild att visa upp här, för batterierna var slut, nu igen. Jag tänkte gå hem och ladda dem för att sedan gå ut igen och fotografera. Visst, attan. Det behövs el för att batteriladdaren ska fungera också.

Efter två timmars behaglig utomhusvistelse, börjar jag gå hemåt igen. Jag möter en annan granne, som talar om att strömmen får vi inte tillbaka förrän mot kvällen. Väl hemkommen vill jag ha kaffe. Vi har ju en vedspis, så det går ju att ordna, men det tar tid att få igång värmen. Jag går ut och hämtar ved och tänder i spisen. Men det vill inte ta sig ordentligt. Det gör det samma! Jag har ju ändå inget vatten!

Varför glömmer jag hela tiden bort att allting går med elektricitet? (Kommer osökt att tänka på Elektricitetsvisan med Tage Danielsson.) Kan det vara så att min hjärna också är eldriven?

94259-81

Katt bortskänkes

94259-79Ja, så måste det bli. I ett tidigare inlägg berättade jag om våra katter Pumba och Simba. Den sistnämnde har en benägenhet att rymma. Han återvänder till huset några kilometer bort, huset där vi tidigare bodde. Han har gjort så i fem år och vi tror alltid att han ska ge sig med detta. Men icke, sa Nicke! Han fortsätter med den fula ovanan. Han tar sig dessutom in i det gamla huset. Ägarna, som har varit otroligt tålmodiga, har till slut tröttnat. Det har  vi också. Jag åker dit, ibland flera gånger i veckan, för att ta hem den lille rackaren igen. Nu vet vi inte längre vad vi ska ta oss till. Kanske han ska få ett nytt hem, som ligger en bit bort?

Alltså: Vem vill ta hand om Simba? Han är en så otroligt gullig och gosig sötnos. Han är 8 år gammal. Han är en kastrerad hankatt. Han är egentligen utekatt, men trivs alldeles förträffligt inomhus också.

Hjälp oss att ge Simba ett nytt hem!

94259-78

Inlägg nr 50

Ja, jag menar mitt inlägg här på bloggen är mitt femtionde. Det gäller inte hålfotsinlägg med skostorlek nr 50, i fall någon trodde det. Det känns som ett slags jubileum. Jag vet inte om det är firarvärt, men en slags utvärdering ska jag nog göra.

 Mera statistik:

Kommentarer: 309 stycken ( mina egna inräknade)
Bilder: 74 stycken
Betyg: 4,9 har jag fått av 42 personer. (Om du inte redan har satt betyg tycker jag att du ska göra det. Gå in på
Bloggportalen. Skriv Ankitankar och klicka på sök. Klicka på fullständig presentation. Där kan du sedan sätta ett betyg.)

Vilka fördelar finns med att ha en blogg? Finns det några nackdelar?

Fördelar:

Jag har ett forum att skriva i, när andan faller på.
Mina vänner har bättre kontakt med mig. (Eller rättare sagt, de har bättre koll på mig, men är inte så    flitiga på att skriva kommentarer till mig.) En av mina bästa vänner, Sylvia, har blivit inspirerad av mig och startat en blogg också.
Jag har fått nya vänner. Det känns som det, alla ni bloggarvänner, som läser och skriver här. Jag har ju inte träffat er, men ni känns som riktiga vänner. Jo, Nalle har jag träffat i verkliga livet. Så att hon finns på riktigt, det vet jag.
Jag har använt digitalkameran mycket mer och lärt mig den bättre.

Nackdelar:

Jag tillbringar mycket mer tid vid datorn.
Jag har gått upp 2 kilo.
Ibland när jag suttit länge vid datorn, så känns det obehagligt i ansiktet. Jag som faktiskt har haft elöverkänslighet, måste vara lite försiktig. Men då vet ni bloggarvänner varför jag inte alltid skriver kommentarer hos er, eller varför jag inte alltid svarar på era kommentarer.
Ibland känner jag nästan lite press, att jag måste skriva något varje dag. Det är ju inte varje dag jag har lust eller tid.

Slutsats:

Eftersom jag hittat lika många fördelar som nackdelar, så fortsätter jag mitt liv som bloggare.


94259-76

Värsta Idoltipset

Drömmer du om att vara med i Idol? Testa det här:    Idolspelet

Osämja

I natt har det varit våldsam osämja. Osämja mellan september och oktober. Eller vad var det annars som utlöste åskvädret i natt? Åska och kraftigt regn. Men nu är vädret ungefär som igår, grått och disigt men med en temperatur på ca 15 grader.

I bondepraktikan läser jag följande: "Kommer tordön i denna månaden, det tecknar hårt år och stor storm."
Men det räknas nog inte, när det var precis i övergången till oktober månad.

Hur är vädret hemma hos dig?

Uppdaterat  kl 11.40: Nu har solen tittat fram!!!