Uppehåll

Nu blir det uppehåll på min blogg på obestämd tid.

Julgransplundring

Idag har det varit en liten form av julgransplundring här hemma. Två halmsaker och en vacker glaskula, var det som granen plundrades på. Halmkransen har vid ett flertal tillfällen tagits ur granen, men jag har satt dit den igen. Men idag gav jag upp.

image590

image591

Nu är det avklarat

I början av september påbörjade jag en kurs, en kompetensutbildning för verksamma Sfi-lärare. Vi träffades då och vi träffades idag, då vi hade muntlig redovisning och avslutning. Däremellan har vi skött all form av kontakt, studier och redovisningar på distans, via nätet. Det var som mest intensivt i december och den här första veckan i januari. Över hela julledigheten har detta hängt över mig och var och varannan kväll har jag suttit i "möte" med min studiegrupp. Men nu är det klart!  Vi gjorde dessutom en bra gruppredovisning, som vi var stolta över!

Fundering: I vilka yrkesgrupper är det vanligt att man fortbildar sig på sin fritid?

                                                      
BloggRegistret.se

Rambo busar i snön

image584


image585


image586


image587


image588


image589


                                                                 
BloggRegistret.se

Teater och turister

Igår var vi i Stockholm. Det var riktigt gråkallt och jag hade inte klätt mig därefter. Det har ju varit en tid med många plusgrader och det är svårt att snabbt ställa om. För att vistelsen skulle kännas OK, köpte jag mig handskar, en kofta och en mössa. Efter det kändes det mycket bättre.

På kvällen gick vi på teater. Vi såg Den stora premiären, med bl a Eva Rydberg. Jag tyckte att handlingen inte var så bra, men däremot spelar hon ju så bra. Hon är en av få svenska, kvinnliga komiker. Hennes dotter, Birgitta, spelade också mycket bra.

När vi kom tillbaka till vårt hotell så såg vi en enda person stå och vänta vid receptionsdisken. Det var, just det, Eva Rydberg!

Vi tänkte sedan ta en promenad ut på Djurgården. Men vi orkade inte gå så långt. Fyrverkerier och smällare var i gång hela eftermiddagen, kvällen och natten. Jag trodde det hörde till tolvslaget, men där hade jag fel!

Det var mängder av turister i stan. Jag tror de flesta kom från Ryssland.

           BloggRegistret.se