Slöhet

Jag har inte riktigt hunnit med att blogga som jag vill. Det beror inte på slöhet utan tvärtom. Det är mycket på jobbet och jag sitter dessutom hemma med skoljobb varje kväll.

Min blogg har däremot varit slö. Jag har inte kunnat komma åt den på ett tag. Men jag skrev en kommentar hos en bloggarvän om mitt problem. Hon lyckades väcka min blogg från vintervilan. Tack
Nalle!


Tuna Park

Dotra och jag har varit och shoppat på Tuna Park idag. Det är ett stort köpcentrum i utkanten av Eskilstuna, nära Parken Zoo, därav namnet. Jag tycker det är urtrist med sådana här köpcentra, men jag brukar ändå åka dit ibland.  Mysfaktorn är obefintlig, men det är ju i alla fall praktiskt. Hittar man inte något i första butiken, gör man det kanske i butik nr 2 eller 3.

Bästa fyndet idag var gardinerna. De såldes i färdiga längder och jag behöver 4 längder. Då kan det bli dyrt. Men när vi hittat en riktigt snygg längd, upptäckte vi att den såldes med 70 % rabatt. Det betyder att jag kunde köpa alla 4, och betala ungefär priset för en längd, när man räknar på det ordinarie priset.
Var det ett fynd eller var det ordinarie priset för högt? 

Mer pengar efter skatt

Januarilönen brukar vara extra välkommen. Till januari det här året har vi dessutom blivit lovade lite extra: De som har arbete kommer att få ut mer pengar efter skatt.

Idag fick jag mitt lönebesked. Det stämde! Där kunde jag tydligt se att jag skulle få ut mer pengar efter skatt. Nettobeloppet, alltså pengar efter skatt, var högre än bruttobeloppet! Var det så det var tänkt?!

I morgon blir det ett telefonsamtal till lönekontoret.

Vinterbilder från Dunker

Nu är vintern verkligen här! Vi har fått ca 20 cm snö. På förmiddagen var jag och kameran ute på en promenad. Först gick jag efter den plogade vägen men sedan gick jag också och pulsade i snön på skogsvägarna. En härligt uppfriskande promenad! Jag tycker faktiskt om när det känns i kinderna att man är ute.  Jag kom på att jag har inte tagit en promenad på två veckor. Men nu fick jag verkligen lust.

Jag fotograferade en mängd kort. Här kommer ett smakprov på mina vinterbilder.

94259-234

94259-235

94259-236

94259-237

94259-238

94259-239

94259-240

94259-241

Hälsning från Simba

Ni som har läst min blogg tidigare, ni vet att jag hade sådana problem med katten Simba. Han bara rymde tillbaka till huset där vi tidigare bott, fastän vi bott här på gården i över 5 år. Det blev ju så att jag till slut fick hålla honom inne, mot hans vilja. Jag försökte lösa problemet på olika sätt:
* Jag gick på djurkommunikationskurs, men den var för kort för att den skulle ge något.
* Jag försökte skänka bort honom här på bloggen.
* Jag pratade med "experter". Flera sa, att enda alternativet var att avliva honom. Om en rymningsbenägen katt flyttas, så fortsätter han ändå med rymningsförsöken.
* Jag försökte hitta en ny familj boende på en ö; inte så lätt att simma tillbaka, tänkte jag.

Till slut var det en familj i närheten som tog sig an honom. Det är bara ca en mil, fågelvägen, mellan våra gårdar. De hämtade honom några dagar före jul. Efter tre dagar försvann han. Men han var inte så långt borta, bara lite längre bort på ägorna. Förmodligen, och det här är min teori, så hittade han inte. Han visste inte vilken väg han skulle ta, för att komma tillbaka till gamla stället. Så efter drygt ett dygn ute, tyckte han nog det var skönt att komma in i stugvärmen igen.

Nu har han bott där ca en månad. Jag träffade hans nya familj igår och de kunde berätta att det går bra. Han är både inne och ute. Det finns en liten kattfröken i familjen också. Dessutom finns det två hundar, och det går också bra. Den gamla hunden bryr sig inte och den lilla valpen vill leka.

På det hela taget verkar det fungera och det gläder mig så. Visst saknar jag honom, men viktigast är att han får leva och ha ett gott liv. Vi har ju Pumba kvar. Han har tendenser att bestämma och ta för sig och nu får han ju vara ensam herre på täppan.

94259-232

Simba poserar till ett julkort


94259-231

Pumba går i djup snö på väg från dasset


Vi har inte så mycket snö nu. Bilderna är tagna 2004-11-20.

Latmansfotografering

Idag är det vinterväder!

Jag har inte varit ut, men jag har ägnat mig åt latmansfotografering, vilket innebär att man öppnar fönstret och tar några kort precis utanför.

94259-229


94259-230

Efter stormen

Vi klarade oss bra i stormen igår. Mot kvällningen blev vi utan ström, men det var bara några timmar. Jag brukar ju förbereda mig bra, som ni kanske har läst i tidigare inlägg, genom att tappa upp vatten och ladda med ljus och batterier. Dessutom har vi fungerande eldstäder i nästan alla rum.

Den sjuttonårige sonen brukar tillbringa sin lediga tid mest framför TV:n och datorn. Han blev rastlös i går, när han inte kunde ägna sig åt sin favoritsysselsättning. I köket samlades vi, tände många ljus, eldade i vedspisen och spelade spel. Det var verkligen länge sedan vi alla i familjen spelade något tillsammans. Några av oss tyckte det var riktigt mysigt!

Vi hade tur, för i andra delar av länet och även i andra delar av kommunen var det strömlöst även idag.


Stormvarning

Det verkar som om det ska bli storm igen. Jag tycker inte om det. Jag kan förbereda mig på strömavbrott, men för övrigt kan jag inte göra något åt det.
Här kan man läsa om
SMHI:s varningar.

Oj, vilken vecka

Jag började jobba igen, efter helgledigheten, förra torsdagen. Torsdagen och fredagen hade jag inga elever. Jag kunde ägna bägge dagarna till att planera och komma ikapp med allt pappersarbete. Jag bytte skrivbord och fick bättre med plats. Tidigare arbetade vi fem personer i samma lilla arbetsrum. Man var tvungen att dra in stolen helt mot skrivbordet, för att någon annan skulle kunna passera. Vi skojade och sa att vi satt som "Fem små fåglar på en gren". Nu är vi bara tre där och får alltså mera plats. Det kommer också att fungera bättre med grupperna. Vi har nu tre salar till fyra grupper mot tidigare då vi hade tre salar till sex grupper.

När veckan började kändes det så lugnt, välplanerat och förberett. Men det blev snart kaos igen. Massor av stress och jäkt och oväntade saker. Värst var det på onsdagen.

Natten till onsdagen blåste det ju så förskräckligt. Det skakade, knakade, brakade, dånade och darrade i hela huset. Det var omöjligt att sova. Jag tycker så illa om blåsväder, och det här räknades väl som storm, inte bara blåsväder! Dessutom är jag så rädd, att den gamla björken precis utanför huset ska ramla över huset. Eller att en gren ska komma inflygandes genom fönstret. Under natten hände lyckligtvis inget sådant. Men jag kunde ju inte sova. Jo, tydligen en kort stund frampå morgonkvisten. Jag vaknade 6.40 i stället för 5.20, då jag vanligtvis brukar gå upp. Det blev en hektisk morgon. Jag lyckades ändå komma till jobbet precis i tid. Men se´n under dagen strulade ju det mesta. Ja, ni vet hur det är när man har bråttom. Det mesta vägrar fungera då. Efter en lunch, nästan på stående fot, skulle min kollega träffa 6 nya elever för mottagningssamtal. Men det kom 11 i stället!  Och en del kom på en annan tid än vad som var planerat. Vi hjälptes åt och pusslade, donade och trixade och rodde allt i hamn så småningom. Det är ju jättebra att vi har många elever, men tänk att det måste köra ihop sig så.

När jag lämnade jobbet i går eftermiddag, så var det mängder av papper och böcker som jag kastade ner i min väska. Det blir alltså massor av jobb hemma eftersom jag inte hann med allt under veckan. Tänk vad snabbt det ändrar sig, för en vecka sedan hade jag allt under kontroll!

Som ni märker har jag ju inte ens hunnit blogga på hela veckan!


94259-228

Den gamla björken precis utanför sovrumsfönstret

Jag är en Cocker Spaniel

Jag har hos Roomservice och Miafia läst att de gjort ett hundtest. Jag har också gjort det och jag blev en Cocker Spaniel.


94259-227

Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. Men det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

Det blev ett oväntat resulatat. Antingen är det ett felkonstruerat test, eller så ska jag känna mig smickrad.

Här kan du också göra testet!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_516337&lpos=extra_0


Gamla möbler

"Salen", har vi valt att kalla det rum som de flesta andra kallar vardagsrum. I det rummet trivs jag mycket bra. Där är tyst och harmoniskt. Det dröjde ett tag innan vi fick till möbleringen. Jag kan inget om heminredning i allmänhet och Feng Shui i synnerhet. Men jag kände bara att den första möbleringen vi gjorde var helt fel. Jag ville inte ens gå in i rummet. Men vi möblerade om och provade oss fram och till slut blev det bra, mycket bra och trivsamt.

I flera år har jag försökt få tag i ett matbord och stolar som ska passa till det övriga möblemanget. Jag har varit på auktioner och i antikaffärer, tittat på annonser i tidningen och på Blocket. Men jag har inte hittat några passande möbler. Därför ber jag er, som läser det här, om hjälp och tips.

Jag vill köpa matbord och stolar som passar till de här möblerna!


     


     


Det lyckades!

Jag är en sådan person som vill läsa instruktionsböcker, handledningar och manualer, innan jag tar itu med det tekniska. Övriga familjemedlemmar kastar sig över det praktiska/tekniska först, och om det inte går börjar de läsa.

För ett tag sedan tröttnade vi på att köpa dyra färgpatroner till den billiga skrivaren. Då köpte vi en dyrare skrivare men utan patroner. Det är en kombinerad laserskrivare, kopiator och scanner. Alldeles nyss kom jag på att jag inte har testat scannern. Jag började leta efter instruktionerna, men när jag inte hittade dem, så tog jag den vägen som jag inte brukar ta. Jag tog "försök-och-försök-igen-metoden". Och det lyckades.
Så här får jag nu presentera min första inscannade bild.

94259-220

Bilden är på min mormorsmor Maria-Lisa och min mormorsfar Per-Olof
från Norra Råda socken i Värmland.

"Idiotracet"

Idag har jag den sista lediga dagen på min julledighet. Då kommer förstås frågan: ska jag lata mig eller ska jag passa på att få så mycket som möjligt gjort?

Den här gången har jag lyckats lata mig en hel del under lovet. Jag har legat länge och jag har gått omkring i pyjamas hela förmiddagen. Jag har inte dragit igång något stort projekt utan bara gjort småsysslor. På kvällarna har jag suttit i TV-soffan. Ibland har jag sett något TV-program annars har jag tittat på film på DVD. Av mina barn fick jag i julklapp hela serien med Skärgårdsdoktorn.

Men så som jag levt nu är ju verkligen det motsatta till hur jag brukar ha det. Då går jag upp 05.20, har tider att passa hela dagen, kommer hem och hinner knappt sätta mig förrän jag ska ut och åka igen. Erik ska på sina träningar och matcher i både fotboll och innebandy. Någon gång däremellan ska jag hinna laga mat. På kvällen sätter jag mig på min kammare och arbetar med skolförberedelser. Så ramlar jag i säng någon gång vid 23.30-taget. Så där håller det på. Det har ändå blivit bättre. Ett år var både Erik och Lovisa i gång med aktiviteter, så jag skjutsade och hämtade dem alla vardagskvällar. Allt det där startade ju samtidigt som jag började jobba efter ledighet och jag kallade det "Idiotracet". Nu är det bara Erik jag skjutsar och dessutom fyller han 18 år i slutet av mars. Det ser både han och jag fram emot.

Jag blev trött bara av att se allt detta i skrift, så jag har bestämt mig. Jag ska lata mig i dag också!


94259-218

Min kammare = mitt arbetsrum

Nu kommer ljuset

Idag har det varit soligt, vindstilla och ett par plusgrader. Jag tog en skön promenad. Färdriktningen var söderut. I en kurva mötte jag en kär gammal vän.

94259-216


94259-217

Jag välkomnar ljuset!


2007-01-01

Nyårsdagen 2007

Jag har tränat på att skriva snygga 7:or.
Jag har ätit enkelt: rester från förra året.
Jag har skrivit ner mina mål för året 2007.