Klagovisa i moll

Med mitt kortfattade förra inlägg, menade jag, att jag har en mycket hektisk tid just nu. Jag har i princip sprungit från det ena till det andra. Men allt hör till jobbet och min kompetensutveckling. Hemma hinner jag inget; i går skulle jag laga mat på en kvart.

Tyvärr blir det inte bättre utan snarare sämre nästa vecka.

Morgondagen blir tung; då ska jag gå på begravning. Det är alltid svårt, men när det som i det här fallet är en ung människa, då blir det extra svårt.

BloggRegistret.se

När ska man hinna andas?

Den frågan ställer jag mig nu: När ska man hinna andas?
BloggRegistret.se

En köpfri dag

Idag 24 november är det  Den Köpfria Dagen.
Skönt!  Jag som hade tänkt åka och storhandla mat idag. Då slipper jag alltså.
Jag undrar just hur många som bryr sig om detta. Det är lön för många, det är lördag och en månad till julafton.
Hur gör du? Vad tycker du? 
BloggRegistret.se

Tur eller otur

Har jag tur eller otur? Det är frågan!

Idag slutar jag jobbet tidigt och har precis kommit hem. Jag hade planerat att putsa fönster idag, eftersom det är plusgrader. Inte ett enda fönster är rent. Men nu när jag är hemma och redo, så går det inte att tvätta fönster. Här blåser det och regnar duktigt.
Vilken otur att jag inte kan putsa dem idag, när jag har tid...
eller ...
vilken tur att jag slipper putsa dem.

Men nästa helg är det första advent och då skulle jag väldigt gärna vilja ha fint i fönstren: putsat, röda gardiner och ljusstakar och stjärnor.

                                         
BloggRegistret.se

Lagomläget

Nu har det varit intensivt igen. Jag hinner inte med något annat än att jobba borta och att jobba hemma. Det vore skönt att få andas riktigt också. I går hann jag inte ens äta lunch och jag vet att det är heltokigt, men så blev det i alla fall. Visst är det underligt. När man är sjuk eller arbetslös har man kanske för lite att göra och mår inte bra av det. När man arbetar har man för mycket att göra och mår inte bra av det. Det är svårt att hitta lagomläget.
                                                                                                       
BloggRegistret.se       

Klok och bimbo

Vad tycker ni? Klicka här     BloggRegistret.se    och läs recensionen.
Du får gärna skriva en egen också.


Strumplådan

Det finns mycket man kan roa sig med när det är helg. Själv har jag nu på förmiddagen städat i strumplådan. Dessutom har jag flyttat om några lådor i min byrå. Tidigare hade jag strumporna längst ner, men nu vill min rygg inte ha det så längre. Det fick i stället bli en högre position för strumporna.

image532

Många strumpor har väldigt kort livslängd. Mina äldsta strumpor, fortfarande vid liv och med god vigör, är i ålder ungefär som Erik, alltså 18 år. De var dyra då, men jag kunde aldrig ana att de skulle ha så lång livslängd.

image533
                   
                                                        
BloggRegistret.se

Tiggare

Idag blev det sen frukost. Skönt att få sova länge och ta det lugnt vid frukostbordet. Men när jag sitter där i godan ro, kommer en tiggare och placerar sig nära mig, vid ett bordsben. Hans hetaste önskemål är ost. Och eftersom han får det han vill ha, brukar han återkomma. Ibland klättrar han uppefter bordsbenet och ibland hoppar han upp.


image530

image531

                                                                                    
BloggRegistret.se

Planeringsdagar

Under tisdagen och onsdagen var alla vi från jobbet på planeringsdagar. Första dagen arbetade vi själva med gruppdiskussioner och redovisningar. Det händer ofta att det inte känns så givande, men den här gången blev det riktigt bra. Den andra dagen fick vi jobba med kommunikation och argumentation tillsammans med Eivor Brockhagen. Det var en riktigt fullträff. Kanonbra!

Vi bodde på Stjärnholms slott mellan Nyköping och Oxelösund. Det kan jag också rekommendera.

Jag, som annars är så kritisk av mig, är helnöjd med de här två dagarna.

                                          BloggRegistret.se


Dagen efter

Idag är jag uppe men har fortfarande huvudvärk. Hela kroppen känns lite skakis, ungefär som bakis. Men jag känner igen mönstret, det är så det brukar vara. Nu för tiden har jag inte migrän så ofta som förr. Men dag 1 brukar jag ligga till sängs och spy, så är det fortfarande.

                                        
BloggRegistret.se

Lördag

Migrän hela dagen!

             
BloggRegistret.se

Telefonförsäljare

Det är flera år sedan jag gick med i NIX. Men sonen i huset tyckte inte om det. Han tyckte det var roligt att lyssna på hur otrevlig jag var mot de stackars försäljarna. I vanliga telefonsamtal lyckas jag väl skapligt med att låta trevlig. Men när telefonförsäljare ringer blir jag som förbytt. Sonen tyckte alltså att det var så roligt, och när vi gick med i NIX skulle han inte längre få det gratisnöjet. Men man slipper dem inte helt. De företag som man har någon slags relation till, blir man inte av med.

Till oss ringer de t ex från Vattenfall. De ringer och ringer, men eftersom elabonnemanget står i mannens namn, så måste de prata med honom. Han är inte hemma så mycket, utan jag får ta samtalen. Flera oika personer, alla lika personliga och som tilltalar med förnamn, kan ha ringt på en och samma dag. Till slut undrar jag förstås om det har blivit översvämning på Vattenfall, eftersom de verkar så angelägna.

Det samma gäller från tidningen Land. Där har vi en prenumeration, som också står i mannens namn. De har ringt hur många gånger som helst. Jag ser på nummerpresentatören att de kan ha ringt fyra gånger på en och samma dag. I dag ringde de igen. Då kunde jag berätta att jag kände igen numret; jag kan hela numret utantill, eftersom jag sett det så många gånger. Det roliga är att numret börjar med 5011. Så jag sa till försäljaren:" Ni har ju ringt femtioelva gånger. Det är väl därför ni har det där telefonnumret." Försäljartjejen hade humor, så hon skrattade hjärtligt. Då kom hon också på att jag kunde få ta emot ärendet, i stället för min man, så vi kunde få ett slut på det där evinnerliga ringandet.

Jag vet ju nu hur det går till. Den som jobbar med försäljningen får bara upp nummer med ej uträttade ärenden. Den personen kan inte se hur många andra som tidigare har ringt i samma ärende.

                                                                    
BloggRegistret.se

OnSdag

Skoljobb
Snöblandat regn
Soppa med klimp
Skriva minimalt på bloggen
Soffan för TV och kvällsfika
Sova, sova, sova

BloggRegistret.se

Alla Helgons dag

Som så många andra, var vi till kyrkogården i går. Det är tungt, sorgligt men också vackert med alla tända ljus och lyktor.
Vi var till lilla Linas grav. Hon dog 1986 och blev bara 1 år.
Vi var till svärfars grav. Han dog 1985.
Vi var till mammas grav. Hon dog 2005.

Jag kommer ihåg orden, som prästen sa på min svärfars begravning. De orden tänker jag ofta på:
"En människa slutar inte existera, förrän man slutar tänka på den."

                                                        
BloggRegistret.se

S--enström

Jag vill bara göra ett förtydligande, så inga missförstånd uppstår: Mitt efternamn är Stenström och inget annat. Så om jag har lust, kan jag på krogen i kväll och supa till.

image529

Men efter några glas, för typ 900 kronor, kanske jag sluddrar. Då uttalar jag nog namnet annorlunda:)

                                    
BloggRegistret.se